Postuar më: 19/12/2017

U votua në Parlament Ligji për Agjencinë Kombëtare të Diasporës

Screenshot 1

Dje u votua në Parlament Ligji për Agjencinë Kombëtare të Diasporës, e cila do të jetë organi shtetëror përgjegjës për marrëdhëniet me diasporën.

Agjencia ka për mision zhvillimin dhe thellimin e bashkëpunimit institucional me diasporen nëpërmjet përmirësimit të pozitës së anëtarëve të diasporës, si dhe mbrojtjen e të drejtave dhe interesave të tyre në vendet ku ata jetojnë. Ajo ka për qëllim ofrimin e ndihmës për ruajtjen e trashëgimisë kulturore kombëtare dhe nxitjen e bashkëpunimit ekonomik ndërmjet vendit të origjinës dhe diasporës.

Zv. Kryeministrja e Ukrainës, Ivanna Klympush-Tsintsadze priti në një takim miqësor Ministrin e Shtetit për Diasporën, Pandeli . Gjatë takimit u vu theksi tek nxitja e marrëdhënieve miqësore mes dy vendeve, dhe u fol gjithashtu për firmosjen e një marrëveshje për tregtinë e lirë. Z. ftoi Zv.Kryeministren Ukrainase në një vizitë në Shqipëri. Ministri , Pandeli , Ministri i Shtetit per Diasporen, vizite ne Ukraine, Ministri