Postuar më: 08/06/2019

Ministri në aktivitetin e 30 vjetorit të shoqatës “Migjeni” në Slloveni

Ministri i Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko mori pjesë dje në aktivitetin e organizuar me rastin e 30 vjetorit të shoqatës kulturore të shqiptarëve “Migjeni” në Lubjanë të Sllovenisë.

”Migjeni” është shoqata e parë shqiptare në ish Jugosllavi, e cila ka ngulmuar në kërkesat e saj për njohjen e të drejtave të shqiptarëve.

Në këtë përvjetor të rëndësishëm Ministri i Shtetit për Diasporën i dorëzoi shoqatës titullin “Naim Frashëri”, për “Veprimtarinë dhe angazhimin në mbrojtjen e çështjes kombëtare shqiptare”, titull ky akorduar nga Presidenti i Republikës së Shqipërisë. Gjithashtu gjatë ceremonisë ju akordua titulli Naim Frashëri”(pas vdekjes) edhe ish kryetarit të kësaj shoqate, Gjon Simonit.

Ndërsa shoqata “Migjeni” në këtë përvjetor të saj, në shenjë falënderimi për punën e bërë për komunitetet shqiptare në botë i akordoi një vlerësim mirënjohjeje.

Pjesë e aktiviteteve me rastin e këtij përvjetori të shoqatës ishte edhe simpoziumi shkencor, “Si e kapërcyem pragun e shpresës”.