Postuar më: 29/11/2020

Marrëveshja për pensionet Shqipëri-Itali, Ministri Majko: Gati të bisedojmë

foto

Shoqata “Volare” në Itali organizoi një takim virtual mbi çështjen e pensioneve ku temë e diskutimit ishte “A do të bëhet marrëveshja? E drejta e pensionit”.

Në këtë takim në thelb ishte problematika e kontributeve që derdhin shtetasit shqiptarë në Itali dhe e drejta e përfitimit të pensionit.

Ministri i Shtetit për Diasporën, Pandeli Majko shprehu vullnetin e palës shqiptare për të zgjidhur këtë çështje.

“Kjo është çështja më e rëndësishme që qeveria shqiptare ka pasur në çështjet bilaterale me qeverinë italiane për shkak të kostove janë shtyrë kohë pas kohe. Tani po kalojmë kohë të vështira për shkak të virusit dhe situatës emergjente. Më e rëndësishme është që jemi të shqetësuar për këtë çështje, si çështja e pensioneve. Kemi krijuar një koordinator të shteti special në nivelin e zv.ministrit, zv.ministri i jashtëm është nominuar për këtë. Bazuar në këtë ju më pyetët a jemi gati për të biseduar? Përgjigja ime është e thjeshtë: Nesër, ne jemi gati të bisedojmë për këtë. Sepse komuniteti shqiptar në Itali është ndër më të mëdhenjtë që Shqipëria ka jashtë vendit dhe presioni është normal, është i lartë. Kjo është arsyeja që kohë pas kohe kemi komunikuar me kolegë në Romë”, u shpreh ministri Majko.